Klipper 002 - Bakó Krisztina: A Föld dala

2019. február 13. 17:25 - borgulya

Bevallom őszintén Bakó Krisztina neve nem sokat mondott nekem, amikor először megláttam ezt a klipet. Sőt, tulajdonképpen úgy tudom nem is nagyon van több dal, amit jegyez (később azonnal módosítom e bejegyzést, ha ez nem így van).

2_1.PNG

Fellelhető információk alapján A Föld dalát Orbán Tamás hívta életre Vékony Zoltán zeneszerzővel és Szinyéri Tünde énekesnővel.

Emlékszem egy interjúra, amelyben elmondták, hogy a képi világot stock videó formájában vásárolták össze, amit lehet elítélni, vagy kedvelni, nekem nincs bajom vele. Gyönyörű felvételeket választottak és igényesen vágták össze a dal meglehetősen komoly mondanivalójához.

1_1.PNG

Kifejezetten tetszik, ahogyan a klip másik szálát vonják be a képi világba: amikor Krisztinát mutatják. Letisztult, minimál környezet, semmi tukmálós ömlengés. Nekem bejön, hogy az ablaknál áll, lépcsőn sétál le... Egyszerű és látványos, amikor a megszámolhatatlan mécsesek közepette énekel. Az a rész különösen tetszik. 

5_1.PNG

A videó tulajdonképpen egy utazás, amely átröpít a természet és az állatvilág bemutatásán… majd érzékelteti az ember nyomát is a bolygón.

3_3.PNG

Meglehetősen tetszik a folyóban vágtázó lovak felvétele.

6_1.PNG

Valamint nagyon jól illeszkedik a zenéhez a fújtató tigris.

7_2.PNG

Méltánytalanul kevésnek tartom a klip megtekintését, nem csak azért, mert részemről jó dalnak tartom, hanem mert a mondanivalója sem elhanyagolható. Krisztina hangja pedig kifejezetten illeszkedik a dalhoz. Kitűnő döntés volt, hogy rá esett a választás.

Megtekintésre, meghallgatásra mindenképp javaslom a dalt, amelynek keretében tehát egy röpke körutazást tehetünk bolygónk körül.

4_2.PNG

A fotók forrása a YouTube-on található hivatalos videóklip. 

A dal megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=yMPpJR1h0eU

Előző Klipper: Children Of Distance – Emlékezz rám 2

Következő Klipper: Dallos Bogi – 13-as ház

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borgulya.blog.hu/api/trackback/id/tr714625572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása