Klipper 001 - Children Of Distance: Emlékezz rám 2

2019. február 13. 13:43 - borgulya

Klipper 001 – Children Of Distance: Emlékezz rám 2

Az Emlékezz rám 2 című nóta kapcsán az első, azonnal szembetűnő jelenség, hogy mi a búbánatos fene a dal címében az a bizonyos ’2’-es szám. Nos a rejtvény nem bonyolult. Ennek a dalnak van egy korábbi verziója, amelynek szövege teljesen más, a refrén egyezik meg csupán, igaz, a második verzióban már Ladányi Patty énekli azt. Videóklip is ehhez a dalhoz született, szerencsére. Egy videóklip, amely azóta is a legnézettebb klipje a Children Of Distance-nek. Megjegyzem mind a mai napig… koncerteken mindkét verzió felcsendül. 

2.PNG

A Gyöngyösön forgatott klip tulajdonképpen három szálon fut, amelyek a dal közben többször összefonódnak. Középpontban a srácok és Patty. A hip-hop műfajhoz igazán illő, erőteljesen hazai íz világú környezetben. Telitalálat. A dal másik szálát Gáspár Kata szereplésével a pár adja, míg harmadik történeti szálként tekinthetünk a többi szereplőre (táncos, gördeszkás, bmx-es).

3_2.PNG

Amellett, hogy ez a második verzió dallamvilágát tekintve is fülbemászó, a szöveg is megnyerte a legtöbb rajongót. A klip értékét az egyszerűsége adja. Nincs túlbonyolítva, nem akar többet mutatni, mint a valóság. Megtekintéskor az az érzés fogja el az embert, hogy ezt szívvel készítették, nem kényszerből. Állat jó lenne, ha mostanság a srácok visszakunkorodnának ide.

5.PNG

Kifejezetten ötletes és jól mutat a videóban a többször is felbukkanó színes léggömbök látványa, a színes pattogó labdák. Látszólag funkciótlanok, de megfelelő módon tölti ki az átmeneteket, színesítik a teret.  Érdekes lehet a valódi motiváció e kapcsán. Talán egyszer választ lelhetünk erre.

7_1.PNG

Patrícia bár mindössze 18 éves volt a felvétel készültekor, stabilan hozta a rábízott feladatot mind hangilag, mind megjelenésileg és szentül hiszem, hogy a klip sikeréhez a személye is erőteljesen hozzájárult.

8.PNG

Annak ellenére, hogy ez a legsikeresebb alkotás a formáció életében, ez nem egy boldog dal. A videóban ezt Kata közvetíti leginkább. A kommenteket olvasgatva a rajongók is többször szakításokhoz, fájdalmakhoz kötik, bár akad olyan is, aki ’erre a dalra vallott szerelmet kedvesének’. Ezt pedig feltehetően az elképesztően jó kettősség okozhatja, amit a klip hordoz magában: szomorú dal, de a dallamvilága mégis beeszi magát az emberbe.

6.PNG

Ha bárkinek egy kis hangyányi kételye támadna azzal kapcsolatban, hogy az Emlékezz rám 2-nek mi a műfaja, ne vesse le magát egy garázs tetejéről (stílusosan), ott virít Peti polóján a megoldás.

4_1.PNG

Véleményem szerint a videó egyik legjobb snittje, amikor a srácok és Patty állnak mozdulatlanul és elszalad mellettük Kata és az őt ’üldöző’ párja.

9.PNG

Az idő telik, ma már a srácok is másképp néznek ki, de úgy vélem a korai Children Of Distance ékkövét alkották meg ezzel a klippel, amely most már egészen biztosan kitörölhetetlen nyomott hagyott a magyar könnyűzenében.

A fotók forrása a Children Of Distance hivatalos YouTube csatornáján található eredeti klip. 

A klip megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=7W-7xt324IQ

Következik: Klipper 002 - Bakó Krisztina: A Föld dala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borgulya.blog.hu/api/trackback/id/tr4314625050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása